14:00

Syrianska IF Kerburan P06

Referat: IFK Västerås - Syrianska IF Kerburan P06

Solen och värmen var tillbaka på R10 när vi välkomnade Syrianska för träningsmatch i röda serien. Ett Syrianska som för dagen fyllt på med några 05:or och kändes lite starkare än oss vilket gjorde att vi behövde tänka mer defensivt och lita mer på snabba omställningar.

Vi fick tidigt en bra start genom en fin insticksboll centralt mot toppforward som kunde placera in 1-0. Syrianska skapade en hel del framåt, framförallt på sin toppforward, även om det var ett skott från vänster som efter retur gav 1-1. Bra försvarsspel och flera fina ingripande från vår målvakt gjorde att vi kunde gå till periodvila med 1-1. Tyvärr blev ordinarie målvakt skadad och en av dagens ytterbackar fick hoppa in i målet efter pausvilan.

I andra perioden ligger Syrianska på oss ordentligt och får också bra utdelning. Först 2-1 genom en grym frispark från 20 m i vänstra krysset och sedan 3-1 i en tilltrasslad situation i straffområdet.

I tredje går vi ut och vill mycket, det blir inte den mest välspelade perioden från något av lagen men definitivt en av de mest händelserika. Syrianska gör 4-1 efter skott från vänster och i det läget skulle de flesta lag anse att matchen var över.
Nu är IFK P06 inte vilket lag som helst utan ett lag som genom åren har patenterat hur man vänder matcher. Det börjar med en hård och välplacerad frispark till 4-2. Strax därefter ett fint instick centralt till toppforward som iskallt gör 4-3. Energiskillnaden mellan de två lagen är nu enorm!
Genom en smart läsning av ett bakåtpass till målvakt kan vår toppforward kvittera till 4-4. I matchens sista minut kan sedan IFK:s heta striker för dagen fullborda sin svit med en handfull mål som ger oss segern med 5-4. Grymt effektiv idag Wiktor!!

Fantastisk vändning av killarna som återigen visar att IFK är aldrig uträknade förrän domaren blåst av matchen. Extra tack till domaren för dagen som höll en bra nivå och kunde se till att matchen genomfördes på ett schysst sätt.